Gdynia-Sucha Beskidzka

Vaknade på ett golv i en vilstolshall, klockan 06:30, svinkall.
Vi gick upp några däck för att äta frukosbuffé och VID MIN GUD (om jag hade haft någon), det var himmelskt! Vi åt och vi åt och vi åt. Man satt där och önskade att man inte någonsin skulle bli mätt! Första gången det någonsin hänta, tror jag.

Anyway, när det var dags att gå iland var det två stycken som supit bort sina skor så att de fick bli burna iland... Hur lyckas man? Vi kom ombord på bussen och de flesta la sig att sova, men inte jag, jag var alldeles för nyfiken och ville titta på Polen. Och jag blev inte besviken. Jag blev kär. Där var så vackert! De flesta andra tyckte att allt var så fult och tragiskt, och visst var det tragiskt. Men det var en vacker tragik. Husen var så slitna och nedgågna, så gnagda av tidens tand. Det var så vackert!

Vi stannade i en stad som heter Wloclawek, där vi åt Polska varma smörgåsar (Zapiekanki) och handlade på Lidl. Fatta chocken när man kommer in på affären och den är fylld av sprit! Faktum var att alla affärer och macker var fyllda med alkohol. Och det var 16års gräns. Iz nice. I vilket fall, jag köpte inget just då, bara yoghurt.

Vidare åkte vi tvärs över hela Polen och stannade på olika macker och så för toa-pauser, men jag vet inte vad alla ställen vi stannade på hette. Runt nio på kvällen kom vi fram i Sucha, till det Hostel där vi skulle bo. Vi det laget mådde jag rejält illa och kunde inte äta det minsta av spaghettin och soppan vi fick till kvällsmat. Jag brukar inte bli åksjuk, men då var jag det. Våra rum och badrum var jättefina och efter en kvick dusch somnade jag direkt jag la huvudet på kudden.Sleepyheads på bussen.
Ack så slitet, men ack så vackert.

 
My dear reskamerados i Wlocklawek.


Mitt bland allt tvättmedel och mat...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0