SALT.

Ikväll var vi och såg på Salt, den nya filmen med Angelina Jolie. Filmen i sig var hyfsad, inget speciellt  och ett slut (nope, no spoiler) som inte riktigt tillfredsställde mig. Jolie är som alltid bra; Stentuff, superhet och härligt rå. Men det var inte det jag ville berätta om. Vad jag ville komma till var pendeltågsfärden hem; Om den mångkulturella vagnen, med allsköns disskussioner.

Den vagn vi satte oss i var ganska full, vi fick nätt och jämt plats. Strax bakom oss sitter en grupp ungdomar som till att börja med diskuterar piercingar. De nämner bland annat smiley och tycker att det är en ovanlig och konstig piercing (haha, what?). Samtalet fortsätter och det sista vi hör innan vi går av är att de diskuterar nån killes syrra, och det de pratar om är huruvida det är en tjej eller en kille. En kille hävdar bestämt att det är en tjej, som vill vara en kille. Alla andra säger emot, och undrar om "Alex" står för Alexandra eller Alexander.

Den andra högljudda konversationen som pågår i vagnen under färden handlar om Jesus och att vara kristen...ungefär. En mörk man, iklädd New Era-keps och kostym. Mannen bär en påse från Burger king och en bibel. En mörkhårig kvinna i vit kostym ser att han bär på en bibel och frågar om han är kristen, han svarar något och hon uppfattar att han inte pratar svenska och byter till engelska; "Are you a christian? I see you have the holy bible, what church do you go to?" fast mera uttalat som "Are jo a kristian? I se jo have a håli bajble. Wat chörh do jo gå to?". Hennes brytning är nästan finlandssvensk. Jag (och tydligen många andra, enligt hennes egen utsago) funderar på om hon är full, så som hon gapar och går på. "Mäny people ask mi if I äm drunk, I ansver thäm thät I äm drunk ån the håly spirit!" Hon pratar om en facebookgrupp som heter nåt i stil med "I am proud to be a christian" och det sista hon säger till mannen innan han går av, på samma hållplats som vi, är att "he kan adda her on fäjsbok if he vants".

Det hela var ruskigt underhållande att lyssna på. Det var lite svårt att hålla masken.


Kommentarer
Postat av: Skoog

Hahaha! Ja, det där skulle då aldrig hända i Hagfors!

2010-09-06 @ 13:40:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0